Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، احد وظیفه با اشاره به اینکه از ابتدای مهرماه تاکنون به‌جز در نوار شمالی و منتهی‌الیه جنوب شرق کشور تقریباً در سایر نقاط کشور بارندگی نداشتیم، اظهارکرد: از ابتدای مهر ماه تاکنون به‌طور متوسط ۲.۴ میلیمتر بارندگی در کشور رخ داد که این میزان در دوره بلند مدت ۵.۳ میلیمتر است بنابراین میانگین بارندگی‌ها در کل کشور کاهش قابل ملاحظه‌ای نسبت به بلند مدت داشته و تقریباً در غالب مناطق کشور از جنوب البرز تا مناطق مرکزی و شرق کشور به‌جز خراسان شمالی و نوار شمالی کشور بارندگی رخ نداده یا بسیار ناچیز بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه نوار شمالی کشور بیشترین بارندگی‌ها را طی نخستین ماه پاییز دریافت کرد، خاطرنشان کرد: هرچند مقدار بارندگی‌ها در استان‌های واقع در نیمه شمالی و نوار شمالی کشور بیشتر از سایر مناطق بوده اما خطه شمال نیز شرایط مطلوبی نداشت و مقدار بارندگی‌ها در استان‌های گیلان و مازندران نیز کمتر از حد نرمال بود. استان مازندران طی یک ماه گذشته تقریباً نصف بارش بلندمدت را دریافت کرد.

رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی یادآور شد: با توجه به شرایط اقلیم کشور، بارندگی‌ها طی مهرماه عمدتاً محدود به نوار شمالی کشور بود و در بخش‌های مرکزی کشور مورد انتظار نیست، با این حال بارندگی در استان‌های حاشیه البرز از جمله تهران، زنجان و سمنان نیز کمتر از حد نرمال بود. میزان بارندگی در استان تهران از ابتدای پاییز تاکنون ۰.۷ میلیمتر بود در حالی‌که این استان در بلندمدت ۷.۳ میلیمتر بارش دریافت می‌کرد.

وظیفه درباره وضعیت بارش‌ها در آبان و آذرماه گفت: الگوهای پیش‌بینی حاکی از این است که آبان ماه بسیار خشک و کم بارشی پیش رو داریم و این وضعیت حداقل تا آذرماه نیز تداوم خواهد یافت. بارندگی‌ها در آبان ماه به‌شدت کمتر از نرمال خواهد بود و وضعیت بارندگی در آذرماه نیز امیدوارکننده به‌نظر نمی‌رسد. هرچند امیدواریم که با عبور از آذر ماه و با آغاز فصل زمستان شرایط متحول شود و بارش‌ها به حد نرمال برسد.

رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ادامه داد: براساس پیش‌بینی‌ها به‌نظر می‌رسد که امسال زمستان نرمالی را طی کنیم البته این زمستان نرمال، زمستان پربارشی نخواهد بود و بیشتر به کم بارشی گرایش دارد.

وی افزود: حدود ۴۵ درصد بارندگی فلات ایران مربوط به بارش‌های سه ماه زمستان است بنابراین اگر بارندگی‌ها طی زمستان امسال در حد نرمال باشد می‌توان امیدوار بود که حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد بارندگی سالانه را دریافت خواهیم کرد و خشکسالی امسال به‌شدت سال گذشته نخواهد بود.

وظیفه در پایان با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود دمای کشور طی پاییز حدود ۰.۵ تا ۱ درجه سانتیگراد بالاتر از حد نرمال باشد، گفت: میانگین دمای کل کشور از ابتدای مهر ماه تاکنون ۰.۹ درجه سلسیوس بیش از نرمال بوده اما پیش‌بینی می‌شود که تا اواسط هفته آینده دما در تمام نقاط کشور به استثنای نوار جنوبی و جنوب شرق حدود ۱ تا ۴ درجه کمتر از بلند مدت باشد همچنین هفته آینده نیز دما به‌ویژه در نیمه شرقی کمتر از حد نرمال خواهد بود و در نیمه غربی در شرایط تقریباً نرمالی قرار می‌گیرد. انتظار می‌رود که طی چهار تا پنج هفته آینده کشور به‌لحاظ دمایی در شرایط نرمالی قرار بگیرد.

کد خبر 5333435 مهسا شمس

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان هواشناسی احد وظیفه فصل پاییز خشکسالی آب و هوا شورای شهر تهران شهرداری تهران کمیته امداد امام خمینی ویروس کرونا مواد مخدر بنیاد شهید و امور ایثارگران قوه قضاییه گردشگری عزت الله ضرغامی وزارت آموزش و پرورش حکم انتصاب شهرداری میراث فرهنگی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران نوار شمالی کشور بارندگی ها حد نرمال پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۰۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش دما و بارش باران در راه مشهد

کارشناس مرکز پیش‌بینی هواشناسی خراسان‌رضوی گفت: بیشترین میزان بارش برای روز پنج‌شنبه پیش‌بینی شده است و در این روز ایجاد روان‌آب و سیلابی‌شدن مسیل‌ها دور از انتظار نیست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی و به نقل از روابط عمومی هواشناسی استان، مرتضی اثمری اظهار کرد: براساس تحلیل نقشه‌ها و مدل‌های هواشناسی طی امروز با تقویت و گسترش سامانه بارشی در سطح استان به تناوب تا روز جمعه ضمن افزایش سرعت باد شاهد رگبار باران و رعدوبرق خواهیم بود. همچنین در مناطق مستعد، بارش تگرگ و در برخی ساعات تشکیل مه و کاهش دید خواهیم داشت.

وی افزود: بیشترین میزان بارش برای روز پنج‌شنبه پیش‌بینی شده است و در این روز ایجاد روان‌آب و سیلابی‌شدن مسیل‌ها دور از انتظار نیست. از امروز تا روزهای پایانی هفته در پاره‌ای از نقاط بادخیز، وزش باد به‌صورت لحظه‌ای شدید و احتمال بروز خسارت وجود دارد.

اثمری تأکید کرد: روز پنج‌شنبه، دمای هوا بین ١٠ تا ١٢ درجه و دمای شبانه بین ۴ تا ۶ درجه کاهش خواهد داشت.

کارشناس مرکز پیش‌بینی هواشناسی خراسان‌رضوی با اشاره به اینکه در ٢۴ ساعت گذشته نوسانات دمایی در مشهد بین ١٨ و ٣١ درجه ثبت شده است، ادامه داد: امروز دمای هوای این کلانشهر در گرم‌ترین ساعات به ٣١ درجه و در سردترین ساعات به ١٧ درجه خواهد رسید.

طی شبانه‌روز گذشته، ریوش با دمای ١٢ درجه و سرخس با دمای ٣٨ درجه به‌ترتیب خنک‌ترین و گرم‌ترین شهرستان‌های استان بوده‌اند و بیشترین میزان بارندگی از ریوش به میزان یک میلی‌متر گزارش شده است.

کد خبر 751539

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت / بارش باران در چالوس و هراز
  • پیش‌بینی وضعیت بارندگی در تهران
  • رگبارهای بهاری در نوار و نیمه‌ شمالی کشور | بیشترین بارش‌ها در این استان ها + ویدئو
  • پربارش‌ترین مناطق استان سمنان در شبانه‌روز گذشته
  • تشنگی سد‌های خراسان‌شمالی با وجود افزایش بارندگی‌ها/ بهبود کشاورزی با بارندگی️
  • وضعیت بارش و دمای هوا تا اواخر خرداد
  • کاهش دما و بارش باران در راه مشهد
  • آخرین جزئیات بارش‌ها و دمای هوای تا ۲۷ خرداد ۱۴۰۳
  • بارندگی در خوزستان ادامه دارد
  • سهم ناچیز سدهای خراسان شمالی از بارش‌ها/ آب ذخیره کمتر شد